(Input adsense code here)

Když se řekne pojem obalové materiáy, většinou se nám vybaví něco, s čím běžně nemůžeme přijít do kontaktu, avšak obrázek v mysli je jaksi mlžný. Při dalším zamyšlení už jsme trochu blíže jasnější představě a přemýšlíme o obalech, které nás obklopují. Pak když se zaměříme ještě více na to, co vlastně obalové materiály jsou, dojdeme k závěru, že se s nimi denodenně setkáváme a používáme je, aniž bychom je honosně pojmenovávali obalovými materiály. Vždyť takové obyčejné igelitové pytlíky nejsou ničím jiným než odborně nazvanými PE sáčky. Toto slovo v sobě skrývá označení polyethylenu, což je materiál, ze kterého jsou sáčky vyrobeny. Navíc podle toho, zda-li se jedná o nízkohustotní či vysokohustotní polyethylen, dále se rozdělují na PE-LD či PE-HD. To už jsme však zaběhli do dalších detailů. Že si nebalíte svačinu do sáčků? Pak pravděpodobně používáte smršťovací fólie, do kterých bagetu, či nakrájenou zeleninu pohodlně zabalíte a neunikne vám ani trošku z čerstvosti potravin. Že ani tyto potravinové fólie nepoužíváte? Pak už zbývají snad jen potravinové boxy, papírové ubrousky nebo jiný balicí papír, do kterého ale pravděpodobně svou svačinu nebalíte. Ať už je to cokoli, jistě to bude nějaký obalový materiál, který zachová vaši svačinu v takovém stavu, v jakém ji chcete mít ve chvíli, kdy svou doma připravenou svačinku rozbalíte, ať už jste kdekoli.

Leave a Reply:

You must be logged in to post a comment.